Tuuuuut tuuuuut! :)

Lördagen flöt på bra, åkte runt som en liten tok till diverse fotboll och basketmatcher, känner mej ibland mer som en privatchaufför än barnvakt. Blir mkt resor på motorvägen och vet inte vad de andra bilförarnas problem här är. De stänger ute mej, jag vill ju bara byta fil så jag kan svänga av... men ist, tuuuuuuut tuuuuuuut!!! Ooops, och ungarna sitter där bak och undrar varför de tutar. HAHA!
 
Igår led jag med den mellersta flickan. Hon var cheerleader på en basketmatch och tanken var att vi skulle åka dit, men hennes bröder ville inte så vi stannade hemma. Hon var så ledsen för att ingen var där och kollade på henne! Stackars lilla flicka, hon grät och grät... :( så tack mor och far för att ni alltid var där och kollade min fotboll!
 
Idag ska jag iväg till ett stort köpcenter! Shopping står på schemat. :)

Första natten ute i Seattle...

Summa kardemumma; jag hade en kanonkväll!!
 
Började kvällen med middag på en riktigt skön, avslappnad restaurang som hade riktigt god mat! Framförallt tror jag det var sällskapet som gjorde det tipptopp. Sociala, roliga och väldigt trevliga amerikanare! :)
 
 
Sen fortsatte vi till en nattklubb som hade massa biljardbord. Vi spelade några gånger och det gick jättebra till en början men ju fler drinkar desto sämre gick det ;) glömde till exempel av vilka bollar som jag spelade med. Lätt hänt, hehe!
 
 
Bestämde mej när jag vaknade att idag blir min träningsfria dag. ;) 
 

Neighborhood.

Mercer Island är en grymt fin ö., jag har ännu inte tagit kort på de riktigt stora husen som jag vill kalla palats. Däremot är det bland annat dessa jag ser var dag när jag går med barnen till skolan. Svensson-husen liksom :D
 

Äntligen foton! :)

Finally, sladden har anlänt :) 
 
Bakade kakor idag, och de blev lite misslyckade tyckte jag. Kladdkakan blev inte kladdig och kärleksmumsen fick en konstig yta... MEN, kidsen gillade dom! Och det är ju nästan det bästa. Gjorde köttbullar och potatismos till middag, kidsen sätter sig och säger JAG ÄTER INTE DET HÄR, eller rättare sagt skriker ut det. Jag är envis som få och dom måste smaka, och se där ja... Om de frågar efter mer så borde det väl gått hem! :D
 
Imorgon ska jag för första gången prova på utelivet här. Dricka vin, YEAH! ;) 
 
 

Två av kidsen med vild-vovven!


Home :D


Solens uppochner-tider :D

Jag hade tänkt mej en vilodag idag, men så kände jag helt plötsligt inte för det! Så gav mej iväg till gymet och insåg efteråt hur skönt det faktiskt är! Kan ju inte bara springa runt som en tok och kolla på alla palats var dag! :D
 
Amerikanare är inte kända för sin klädstil, här på ön är de många kvinnor som klär sig snyggt men männen = njae., MEN... varje dag när jag hämtar kidsen från skolan så har jag lagt märke till en av papporna. Han klär sig snyggt liksom, och det tro fan att han är svensk!!! HAHAHA., go Sverige ;) 
 
Det bor en del svenskar här på ön och i närheten.
 
Kuggade min uppskrivning idag, j-a skit! Hehe, hur ska jag veta hur många feet man måste blinka innan man svänger. Den konstigaste frågan var ändå, när ska man använda ljuset på bilen. Är det...
A. En timme före solnedgång och en timme före soluppgång
B. En timme före solnedgång och en halvtimme före soluppgång
C. En halvtimme efter solnedgång och en timme efter soluppgång
D. En timme efter solnedgång och en halvtimme efter soluppgång
Jag fattar ingenting, borde det inte vara en timme före solnedgång och en timme efter soluppgång? 
 
Vet i fan :D
 

Tåpaj!

Pappan i familjen har inte ångrat sig vad gäller tåpajar., han spelar inomhusfotboll varje vecka och i måndags kväll tänkte han att han skulle prova en tåpaj för att se om det verkligen funkar. So he did! :D han svor mitt namn efteråt för bollen hade gått rätt på målvakten.., HAHAHA!
 
Den mellersta flickan frågar mej ofta; "can I sleep with you?" Hehehe, jag vet inte om det är bara jag, men den meningen betyder nåt annat för mej! :D
 
Hur sugen blir man på att gå in och käka hamburgare på ett ställe som heter FATBURGER!? 
 
 
 

Mitt konto, mina pengar... TACK ;)

Kul dag hittills.., har ätit sushi med barnens kusin som är här i några dagar för att leta lägenhet. Han jobbar för flottan, så jag kan lova er att nu vet jag så mkt! Haha, frågar man inget får man inget veta! ;)
 
Fixade mitt bankkonto här i USA idag med, kusinen var med mej inne på banken och fröken bakom skrivbordet gav papprena till honom, frågade honom om han skulle stå med på MITT konto osv osv. Eeh, heeey!? Till slut sa jag till fröken som satt där att det är kul att du ger alla papper och frågar honom allt, det är ju mitt konto! :D kunde inte låta bli!
 
Ikväll ska jag träffa ytterligare några amerikanare, en kompis till familjen har bjudit med mej på lite dricka, snacks och sällskapsspel! :) 
 
Väntar på att min kabel till kameran ska komma, ni måste ju vara nyfikna! 

Fotboll...

Idag har jag varit ledig på eftermiddagen, vilket resulterat i en ganska så lugn dag! Fixade mitt socialsecurity-card men missade såklart att ta med mej alla papprena när jag åkte dit så fick åka dit en gång till :) 
 
Idag kom också barnens kusin, så nu är inte jag prio ett att klänga på! Hehe.., dock spelade jag lite fotboll med dom innan och råkade skjuta ett klockrent volley-skott rätt på en av ungarna. Oooops! Han fick den på armen och fällde några tårar, han gav dock igen med sin lacrosseklubba så kan hända att jag har blåmärken på rumpan imorgon! :)
 
Appropå fotbollen, pappan i familjen förstår inte hur man kan använda tåpaj. Jag får inte lära ungarna att använda det! HAHAHA, det är ju så jag gör mina mål! :D 
 
Det verkar så kul att spela inomhusfotboll här, de spelar på konstgräs med sarg! Tänk er, då kan man ju passa sig själv hela tiden ;)
 

Pepparkakor blir man snäll av, så jag äter några extra ;)

Shoppingen är över., nu sitter jag och äter pepparkakor på mitt rum! Fick det i present när jag flyttade hit och såklart massa annat smått och gott :) fick köpt lite välbehövliga klader men kräsen som man är så hittar man ju inte det man vill ha. Frågan är om det finns över huvudtaget? :) 
 
Har sprungit varje dag denna veckan, känns underbart.. Känns lättare och lättare fastän jag har lite träningsvärk hela tiden! Tacka vet jag iform.se där kan jag se hur långt jag sprungit! :)
 
Imorgon börjar min satsning mot beach 2010.., hehe! Om jag undviker deras skafferi och äter upp alla pepparkakor jag har på mitt rum ikväll så borde det gå finfint! 
 
Brorsan: Jag föredrar nike´s shorts framför adidas, de har coolare färger! Kolla nike.se annars säg vilken färg du helst vill ha! 

Regn, brrr...

Igår kväll var första gången jag var downtown Seattle! Imorgon ska jag dit igen, shopping står på schemat! :) Lever just nu i mina nya knallrosa korta löparshorts och en stor hoodie från A&F! Jag känner mej lite amerikaniserad när det gäller den stilen men det är så skönt och framförallt smidigt när man inte vet när det blir fotboll eller annan aktivitet!
 
Inatt har det regnat! Så nu är det nog som det ska vara gällande vädret. Hälsar mej själv välkommen till den regnigaste staden i USA. :D 
 
Ha en trevlig lörda-kväll, min dag har precis börjat! Jag är nio timmar efter er! :)

Snacks!

Det man inte kan få är mer intressant, right? Måste gälla mej och den amerikanska maten. Det är snacks ÖVERALLT; nötter, godis, kakor, glass, chips osv osv., men jag blir inte ens sugen! :D inte det att jag är kräsen men jordnötssmör OCH sylt på mina mackor känns inte aktuellt! Jag hittade mögelost idag, godare än en centimeter tjocka skivor cheddar! 
 
Det är intressant det här med matkulturen, det som vi äter som lördagsgodis äter de som mellanmål varje dag! Alltid en påse snacks tillgänglig! :D 
 
Jag äter mkt grönsaker och frukt! Allt för att inte rulla fram om några månader! :) 
 
Det är för övrigt onormalt varmt här just nu. Går runt i shorts för det mesta och en lite tjockare tröja! 

En vecka går fort...

Idag var det en vecka sen jag kom till familjen Gersch här på Mercer Island. Oj vad det har gått fort! Har börjat vidga mina vyer lite, för desto mer jag känner till området desto lättare blir det att lämna ön, hör och häpna jag hittar hem! :) 
 
De sa till mej att det är inte så långt att springa runt ön, yeah right! :) jag sprang inte hela ön utan kanske två tredjedelar och det tog mej nästan en och en halv timme. Fast shit vad fint det var, vyerna är vatten, natur, palats, natur, enormt hus, vatten, palats... det är helt sjukt vilka hus det är här. Min kabel till kameran är på väg, så snart ska jag visa er bilder också :)
 
Shoppade lite igår! ;) Va i ett shoppingcenter med mamman i huset i förrgår men åkte dit själv igår. Jag gillar att gå själv, då kan jag traska runt i mina egna tankar och återvända till varje affär flera gånger om jag så vill :D 
 

Glass i stora lass! :)

Jag har tagit så fina kort idag, utsikten är jättefin och det var strålande sol på förmiddagen! :D men så hittar jag inte sladden till kameran, såklart!! Mami och papi, kolla om den ligger i gå-in-garderoben på andra hyllan. Ni ska se garderoben hemma, där är det ordning och reda! :D ska försöka få min pedantiska sida att smitta av sig lite i detta huset ;)
 
Åt glass för första gången i amerikatt idag, sååå gott! GB-glass, släng dej i väggen! ;) första men absolut inte sista gången jag åkte till "glasskiosken" på torget. Får dock inte bli en vana! Då blir nog beach 2010 fruktansvärt besviken på mej! :D

Marathon?

Eftersom jag är ledig på dagarna så har jag all tid i världen till att träna! Så underbart! Min plan är att springa marathon i år eller nästa år. Googlade Seattle marathon och de har ett lopp här i november, så why not? Det borde vara en bra morot kommande månader! :D Johanna, ska du med? Jag har inte glömt vårt härliga lopp i somras! Ska dock inte göra om samma misstag som då. Jag startade loppet på tok för fort utan uppvärmning i stekhet sol! Yeah! :D 
 
Sprang såklart lite vilse idag också, men jag börjar känna igen mej och känner att jag har fått tillbaka mitt lokalsinne. Det måste försvunnit i och med tidsskillnaden! :) 
 
Take care everyone! 
 

Havregrynsgröt, wihooo! :)

Jag slutade sent idag och då var det mörkt ute så jag vågade mej inte ut i skogen på en joggingtur. Oddsen för att jag ska komma bort är ju hyffsade just nu! :D men efter idag är jag ledig på dagarna och då är det ljust ute. Skulle det då mot all förmodan regna (HAHAHA) så har de visat mej gymet med den grymmaste utsikten ever. Liiiite bättre än Onyx! 
 
Jag ska börja ta lite foton, så ni får se hur jag faktiskt har det här på denna fina ö!
 
Jag har börjat vänja mej av vid den typiska amerikanska maten, lucky me har de har massa frukt, grönsaker och nyttiga saker här hemma. Som havregryn till min gröt! Köpte det igår men hittade det i deras enorma skafferi också! Ingen ska någonsin gå hungrig här inte! :D 
 
Imorgon blir förhoppningsvis en kul dag, första riktiga arbetsdagen och sen träffa lite andra tjejer som bor i närheten! 
 

IKEA...

Det är mkt fotboll i denna familj, och då menar jag soccer... fun fun, jag ska lära dom massa saker! :) kanske inte alla mina fula knep som kan medföra gula kort. Bör tilläggas att jag inte fick mer än två gula förra året. Jag är själv imponerad, men agerar fult gör man när domaren inte ser :D 
 
Mellan alla matcher igår var vi på IKEA, jag fick köpt mej lite svensk mat så nu kan jag äta knäckebröd! Wihooo.. 
 
I veckan ska jag träffa lite andra au-pairer, det har inte funnits tid till det ännu. Det är mkt nytt och det tar mkt energi så när det är kväll är jag toktrött! 
 
By the way, familjen tycker jag pratar bra engelska, och bättre ska det bli!!
 

Mjukstart på träningen?

Ååh neeej., här ska vi börja tufft! Jag sprang såklart vilse här på ön och var ute och sprang i två timmar!! 
 
Så hur hittade jag hem då? Jo, tog med mej en lapp med deras telefonnummer ifall jag skulle springa vilse... Bra initiativ josy! :D hittade en telefon på polisstationen och ringde hem och fick mej en vägbeskrivning. Nu vet jag iaf vart jag bor, HAHA!
 
Lär ju inte vara nån som höjer på ögonbrynen, och inte jag heller. Jag är van att sådana här saker händer mej och så länge jag lär mej nåt så finner jag mej i det! :)
 

Jag bor på Mercer Island..


Brum brum..

Jag är fortfarande jetlaggad., kanske pga nio timmars skillnad! 
 
Idag har jag förutom all fotboll hjälpt till som volontär så vi får gratis inträde till disneyland. Wihooo! 
 
Jag körde också bil för första gången i USA, det var inga större problem förutom att bilen är väldigt stor, jag saknar min lilla merca a-klass som är en riktig josy-car. Denna är dubbelt så stor, så hej och hå, andas in och ut var gång jag måste parkera! 
 
Imorgon tänkte jag ta på mej joggingskorna och ge mej ut bland grannhusen på en liten joggingtur. Jag behöver komma igång, annars så ser jag snart ut som en liten amerikan :D köket är verkligen fullt med mat, ingen ska gå hungrig här inte, men jag ska försöka leta lite djupare och hitta de lite nyttigare sakerna nu :)
 
Godnatt (eller godmorgon för er) från en trött josy i Seattle!

Home sweet home!? :)

Framme i Seattle! :) gick hur smidigt som helst med flyget, sov som vanligt innan vi ens hunnit lyfta! Sov nog fyra av de sex timmarna så jag var rätt så utvilad när jag kom fram.
 
Först åkte vi och kollade på Colin när han spelade en fotbollsmatch och sen till deras hus som är stort och mysigt! Jag har mitt eget rum nere i källaren, jättemysigt! Känns verkligen som att jag kommer trivas! Barnen är så mysiga, de små pratar hela tiden och har tusen frågor :D 
 
Det kommer bli en busy weekend, men det ska bli skoj att få se alla barnen spela fotboll och vad mer som ska göras! Hoppas dom blev glada för mina presenter, har redan lovat att mami och papi ska skicka mer godis, de hittade några favoriter! Så mami och papi, I let you know! :)

NYC!


Last night in NYC

Vi tog en gul taxi till ground zero, inte så mkt att se, såg ut som vilken byggarbetsplats som helst! Men försökte föreställa mej hur det kunde ha sett ut när tvillingtornen föll men det går inte! Byggnaderna bredvid är så stora och ändå var WTC dubbelt så höga! Sen traskade vi till fots mot vattnet och tog en färja som förde oss lite närmre Frihetsgudinnan. Så nu har jag kollat de största sevärdheterna man ser på Tv. :D
 
Imorgon flyger jag vidare till andra sidan USA! Excited, a little bit nervous and very curious är sammanfattande ord! Jag avskyr att leva i en resväska och ser verkligen fram emot att packa upp och ha mitt eget rum och min egen säng. 
 
Inatt delar jag inte säng med nån heller, så skööönt.. Tjejen från Mexico har legat i mitten av sängen och tagit mitt täcke. HAHAHA, jag som alltid håller mej på min sida! :D

Utsikt från hotellrummet, det runda är Madison Square Garden :D


Madison Square Garden..

Första-hjälpen har varit dagens tema., det går väl an i sisådär två timmar men sen så blir man så trött! :( det enda man ser fram emot under lektionerna är maten, som vanligt när det gäller mej dock! Maten är väl helt okej, men jag kan fortfarande inte förstå varför man äter en stor muffins till frukost? Vad hände med havregrynsgröten? :D
 
Jag och Ashlii som är från Sydafrika har varit och kollat på en basket-match i Madison Square Garden ikväll, en collegematch, men huvudsaken är ju att man suttit där! De sa när vi köpte biljetter att det kommer vara massa snygga singelkillar där, HAHAHAHAHA, det enda jag såg var amerikanare utan stil och feta människor. Det satt en fet kille precis framför mej med en cola i handen och uppätna pommes.. Urk! Som ni vet har jag svårt att se tjocka människor äta och dricka onyttigt! Illa illa, I have to get used to it I think! :)
 
På fredag flyger jag vidare! 

NYC till fots..

Så mkt information, men idag har vi varit ute på rundvandring. Central park, Times Square, 5th avenue och imorgon ska jag och några tjejer åka och kolla på Statue of Liberty och ground zero. Om tid finnes. Det är inte så att det blir så mkt tid över efter alla "lektioner" vi har.
 
Vi bor granne med Madison Square Garden så centralt får man väl påstå att det är! Härligt. Jag överlever med min engelska, tror jag, det verkar som dom förstår vad jag säger iaf :) Jag bor med en tjej från Sydafrika som pratar som tusan, hör och häpna hon pratar nog mer än mej! :D 
 
Take care everyone, jag längtar till Seattle. By the way är jag den enda som ska till den delen av USA från här!
 

Framme i NYC..,

Ska snart bege mej ut på gatorna och leta efter nåt och äta! McDonalds och Subway överallt, men jag är ju i Amerika! :D 
 
Flyget gick kanon, kanske med tanke på att jag sov i stort sett hela tiden, och missade såklart en måltid för det men flygvärden va snäll och väckte mej när det va "riktig" mat iaf :) sen hur länge han kliade mej på armen för att jag skulle vakna det vet i tusan!
 

My new hometown ;)


Mindre än tre dagar nu..

Jag har två och en halv dag kvar innanför Sveriges gränser och vet inte vad som händer mej. Jag som brukar planera min tid så bra har fortfarande inte packat. Dock har jag lagt fram allt vid resväskorna men i en enda stor hög och rörigt som tusan. Allt som brukar vara pedantiskt ihopvikt. HAHA, men jag älskar det. Noll kontroll på allt just nu, det kan ju bara sluta bra! :)
 
Försökt att äta mycket svenskt sista veckan.. 
Strömming och potatismos - check
Blodpudding - check
Leverpastej - check
Knäckebröd med kaviar - check
Lösgodis - check
och det bästa av allt, på söndag blir det semlor!!! Papi gör världens godaste semlor, och jag äter tills jag storknar men får ändå inte nog :) 

9 dagar kvar..

..tills jag är i NYC!
 
Jag är inte nervös, jag har inte börjat packa, det känns fortfarande som att de inte kommer hända. Denna veckan kommer säkert springa iväg! HJÄLP! 
 
Det finns så många jag vill träffa innan jag åker, men kommer inte hinna träffa alla och kommer inte hinna göra allt jag vill göra, det har börjat komma till min kännedom nu och det gör mej lite ledsen faktiskt! 
 
Det nya året började kanon ;) må detta året fortsätta bra och bli tusen ggr bättre än år 2009. Jag tror inte jag kommer minnas nåt från 2009 om tio-femton år, tragiskt men sant! 2010 kommer jag minnas iaf! :)

RSS 2.0