Ronja Rövardotter har tovigt hår, som jag! ;)

Dear John var en härlig film. Jag vill bli kär!!! ;) Iaf, jag gråter sällan, mer sällan till filmer, ännu mer sällan på bio.. MEN, jag njöt av att fälla tårar, det var så fint!
 
Min helg ägnar jag åt att komma ikapp vad gäller filmer på bio., blir nog en eller två filmer till denna veckan! :D
Sen ska jag nog hinna med att shoppa lite med. Undrar så vad jag behöver? HEHE. 
 
Jag tränar för ett marathon i november. Eeh, jag hinner ju bli rastlös tusen gånger om. Så nu har jag hittat ett i juni! Känns som en skitbra morot ju ;) 
 
Saknar fotbollen litegrann så mamman i familjen har köpt skor så nu ska vi leta efter ett lag att spela i! 
 
Jag äter mest pesto, soltorkade tomater och pasta just nu, kanske för att jag vill till Italien igen. ;) Familjen sa att jag skulle varit au-pair i Italien istället, men kom på att de vill ju ha mej här så de erbjöd sig att prata italienska. Mi chiamo Josefin är det enda jag kommer ihåg från italienska-lektionerna :D
 
Jag måste klippa mej, jag ser ut som Ronja Rövardotter i håret :D Kom på att jag inte klippt mej sen i juni eller juli. Sen att jag brände av en rejäl tuss i oktober kanske kan räknas in, eller? Iaf, jag går igenom i mitt huvud hur jag ska säga så de faktiskt förstår hur jag vill att de ska klippa mej. 
 
 

OS-GULD!!!!

Yeah., vilken match! Jag hade ett tag raknat bort svenskarna men de visar pa mental styrka och plockar hem det! Mera guld till Sverige, det gillar jag!!!
 
Denna helg ser ut att ga mot en biohelg. Ikvall blir det Dear John. Ar riktigt biovader, dvs regn sa passar sig utmarkt! ;)

6-0 till mitt nya land i första perioden!?? :D

Hockey är helt plötsligt roligt. 6-0 till USA i första perioden. HAHA! Vad händer?
 
Igår hade jag tjejkväll med minsta tösen. Vi begav oss in till centrala Seattle och hon ville äta på McDonalds :( Sagt och gjort, sen bar det av mot bio - Fantastic mr Fox. Kanske inte den bästa filmen, men den va helt okej med tanke på att alla figurerna var så söta! Jag vill ha en räv!!!
 
Mina joggingturer med vovven går bra, förutom när han tvärstannar och vägrar fortsätta. Tur att han är så lätt så det bara är att fortsätta springa, eller inte! Eftersom han är van vid att gå på toa själv ute i trädgården så tror jag att han behöver gå på toa men han vågar inte. Så hur lär man en 8 månaders vovve att det är ok att kissa och bajsa i skogen? Hehe...
 
Fan va äckligt med späckhuggaren från Seaworld. Hände dock i Florida, tror dom är mer väluppfostrade i Californien!
 
 
Jag va på IKEA och köpte massa knäckebröd häromdagen. Mina måltider är räddade. Vad sägs om knäckebröd med pesto och rostade linfrön som mellanmål? Yammi.. 
 
Jag ska ta en nap i soffan nu, känns dock lite dumt när städerskan springer runt här som en tok och städar! Men vill ju inte vara ivägen :) Sen går vi för ett OS-guld i curling!!!
 
 

Sveriges flagga är ett gult kors med blått utanför..

Igår chockade femåringen mej med att helt appropå säga "Sveriges flagga är ett gult kors med blått utanför." Eeh, ja! Han hade lagt märke till det när Sverige spelade mot nåt annat land i curling. Jag är imponerad!!!

Massa OS-medaljer, utan hockeyn :)

Fan, jag trodde verkligen på Sverige i hockeyn! Så tråkigt för mej med tanke på att de visar varenda hockey-match! :/ Är ändå stolt svensk, massa medaljer!!! :) Nu går vi för curling-guld, eller?
 
Igår var vi på kör-konsert. De två äldsta sjunger i kören! Det va alla åldrar så det roligaste var att se de från high school. Det är ju inte de "coolaste" killarna som sjunger där. HEHE! :D 
 
Ikväll blir det bio med mellantösen - Fantasic mr Fox. Till bion ska hon ha glass, popcorn, läsk, godis.. ja listan kan göras lång! :)
 
Snälla någon; sätt på mej mina joggingskor, öppna dörren åt mej och säg åt mej att inte komma tillbaka förrän om två timmar :) Marathon är inte förrän i november, men jag ska vara förberedd ända ut i fingerspetsarna för att få en bra tid. Runt kommer  man ju utan problem, envis som få! :D

Min jobbdag...

Jag stressar inte ihjäl mej på dagarna tack och lov.
 
Börjar klockan sju. Allt som oftast är en av kidsen redan uppe då och förbereder sin frukost. Min kommentar är oftast; "no computer or tv before breakfast and pick something healthy with the unhealthy stuff you´re eating!" :D
 
Sedan kommer äldsta tjejen ner och hon klarar sig själv. 
 
Vid halv åtta väcker jag två morgontrötta kids. Brukar få höra att jag är dum bla bla bla.. Hehe! 
 
Frukost till dom och eventuellt förbereda deras lunch dom ska ha med sig till skolan. 
 
Vid kvart i nio måste vi gå till skolan, ibland flyter det på men allt som oftast är det krig precis innan vi ska gå och de går i slow motion. Så till alla er som tycker jag går långsamt, hör och häpna jag går i raketfart jämfört med dom ;)
 
Sen tar jag en joggingtur med vovven och eventuellt plockar lite med tvätten. Slutar vid tio.
 
Börjar igen klockan tre och fortsätter lite med tvätten innan jag traskar iväg till skolan för att hämta upp dom vid halv fyra. Varje dag får jag frågan från de två yngsta "can I have a playdate today?" Hehe., så ibland blir det fler, ibland färre än fyra kids här hemma.
 
Snack-time 
 
Sen alla deras aktiviteter, det är körning till lacrosse, basket, fotboll, teater, körsång osv... Nån har alltid nåt, så in i bilen med alla kids och iväg vi far.
 
Slutar allt som oftast vid sex-halv sju.
 
Jag gillar det, so far so good!
 
 

Bilder från Californien med la familia!

Hela familjen samlade i San Diego. Farmor och farfar joinade oss också!
 
Långben och Pluto på Disneyland med tre av mina kids ;)
 
Hela barnaskaran samlade.
 
Lilla dumbo på Zoo, endast två dagar gammal. 
 
Karusell-time, kanske inte den roligaste men uppenbarligen jättekul om man är barn :D

Tvättbjörn!!!

Jag såg en tvättbjörn idag när jag var ute och sprang. Jag blev superexalterad, men visste inte om de är farliga eller ej så jag tog det säkra före det osäkra och sprang en bit ifrån. Shit vad söta de är!!!
 
 
När jag kom hem berättade jag för familjen och dom sa att de ofta har rabies. Hehe, är nog inte aktuellt att ta med en hem nästa gång då! :)
 
Ska tydligen finnas skunk här också. Jag är i himmelriket :D
Om jag bara hittar en sköldpadda också så är är alla från filmen Over the hedge samlade!
 
 
Jag är ju utan tvekan ekorren och det förstår alla som sett filmen! :)
 
 

Public Market Center

Åh vilken underbar dag. Finns det nåt bättre än att strosa runt och kika på folk och i affärer en solig vårdag? ;)
 
Seattle är så vackert, havet alldeles runt knuten och överallt skymtar berg med vita toppar! 
 
Jag var för första gången på Public Market Center. Är en saluhall med massa gott överallt. Mor, far och bror, om ni kommer hit kommer ni älska det stället! ;) Jag gör det redan!
 
 
Shoppade en del också, det gillas! Insett att min kropp går mot vår. Då börjar jag kolla på vita kläder istället för svarta och gråa! :) 
 
Börjar undra varför jag köpte gummistövlar, jag har inte behövt använda dom än. Är jag inte i USAs regnigaste stad!? 
 
Natti natti...

Crazy dog :)

Första löparpasset med the crazy dog är avklarat
 
 
Han ser så snäll och söt ut, men.. han skäller tokmkt, biter barnen och tuggar sönder varenda gossedjur och leksak han kommer åt :D
 
Han behöver tröttas ut så från och med nu så ska jag springa med honom på arbetstid. Great ;)
 
Pets show från Sea World finns på YouTube:
 
http://www.youtube.com/watch?v=O8WrEr4qeqA
 
http://www.youtube.com/watch?v=lyFQO_kLIuA&feature=PlayList&p=475B56C9A93F6E43&index=2
 
Länk-funktionen har spårat ut på min blogg, så kopiera och klistra in får det blir för er!
Have fun! ;)

Run run..

Hör och häpna, de visar även denna hockeymatch på tvn. Måste ha att göra med foppa och co som satt sina spår i NHL :D
 
Jag är så stolt över mej själv! Fastän mina ben var tunga som bly idag så gav jag mej ut. Nu är jag ju dock sämst på att ta det lite lugnare när jag kanske borde. Tränade istället så att jag skulle kunna somna ståendes! Hehe.. 40 minuters löpning till mitt underbara gym, väl där workout i 30 minuter och sen dryga 50 minuters löpning hem! 
 
Är så glad att jag hamnade i denna familjen med tanke på mitt träningsberoende. De motiverar mej verkligen till att träna var dag då föräldrarna är väldigt aktiva! Sen finns det massa nyttig mat överallt vilket underlättar då jag inte gillar snabbmaten som kidsen äter.
 
Strålande sol och shortsväder, gud va jobbigt det är idag! :D
 
Jag är mej lik hoppas jag... (!?)
 
Jag och äldsta tösen.

Köpte mej lite kärlek idag :D

Då var man lite fattigare men ett par mysbyxor rikare, eller? Jag har beslutsångest som vanligt :D Hittat grymmaste affären med tränings- och myskläder! Det är skön kvalitet blandat med färg och finess! LULULEMON... första men inte sista gången mitt kort dras i deras maskin. HEHE!
 
Idag såg jag för första gången sen jag kom till USA en söt kille, kors i taket!!! Frågade honom om han var amerikan och var då tvungen att säga varför jag undrade, hehe! Sa att han var söt och bla bla, han flinade gott och verkade bli glad. Vem gillar inte att få en spontan komplimang som inte kommer från nån som har mer än 2 i promille. Han jobbar i en av butikerna jag gillar, så ytterligare en anledning till att shoppa där. HAHA!
 
Nya kläder är kärlek och lycka! Det kanske inte varar för evigt men ett tag iaf :D
 

Hotar med sång :D

Skidskytte är ju hur kul som helst, men USAs tv-kanaler bestämde sig för att inte visa det. Så Aftonbladet för uppdatering fick funka för mej idag, IGEN.., missade uppenbarligen inte så mkt!
 
Olydiga kids kan bli av med sina playdates, nintendo Ds, tv, dator osv. Listan kan göras lång, men nu har jag kommit på att om de inte lyder mej så sjunger jag! Hehe, iaf funkar det på den yngsta! Han pratar om sin födelsedag varje dag som är i april. Iaf då har jag tillåtelse av honom att sjunga happy birthday för honom! Kors i taket :D
 
Idag är det strålande solsken, så om jag får välja mellan herrarnas curling eller sol i ansiktet väljer jag SOL! Bör tilläggas att det är matchen mellan USA och Danmark!
 
 

Idol nästa?

Knappast., när en femåring säger till mej att jag inte får sjunga är det illa va? HAHA, alla som känner mej vet att jag sjunger hellre än bra. Vet om att jag är rent ut sagt kass, men att sjunga är mitt sätt att slösa energi när jag inte får prata så mkt :D 
 
Han har sagt till mej att jag får inte sjunga förrän jag är tillbaka i Sverige. Tack för den! Frågade om han ville att folk skulle ha dåligt självförtroende. Svaret var JA! Lucky him att det ska mkt till för att sabba mitt självförtroende ;)
 
Här finns flera hundra kanaler, men jag lovar er. Det är svårt som tusan att hitta en kanal som visar OS. Är som att de inte bryr sig så mkt. Men, hör och häpna, hockey-matchen mellan Sverige och Tyskland visar dom! Yeah ;)
 

Tillbaka i Seattle.

Sammanfattningsvis - stressig weekend :D
 
Då var man åter i Seattle efter en liten tripp till San Diego. Tiden har utnyttjats till max och jag är inte den enda som är trött i denna familj för gud vad mycket vi har hunnit med!
 
Legoland - kanske inte det roligaste då det var mer karuseller än lego. 
 
Seaworld - detta ÄR min absoluta favorit! Så sjukt imponerande, jag älskar djur och att se dessa enorma späckhuggare göra konster var så mäktigt att jag hade gåshud hela showen igenom. Husdjursshowen med katter och hundar var grym (vet inte riktigt varför de har det med tanke på att det är seaworld men...) Jag var helt till mej när jag såg de små katterna göra tricks och showade! Älskar katter, och framförallt mina små vildingar hemma! ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=KUpSh5knJeA&feature=player_embedded 
 
Disneyland - så fascinerande! Allt är så underbart vackert och coolt. När man är där så lever man verkligen i en sagovärld. Allt är planerat in i minsta detalj och vi åkte runt i filmerna Indiana Jones och Pirates of the Caribbean, dockan Johnny Depp såg så verklig ut! ;) Bästa åkattraktionen var dock Space Mountain, fart och fläkt i den åkattraktionen, och den är i mörker!
 
Wild Life Zoo - Två dagar gammal elefantbaby, behöver jag säga mer? Sött som socker och det fick avsluta vår San Diego tripp.
 
Vi bodde i ett hus som hade fler badrum än sovrum, egen inomhuspool, bubbelpool på taket och låg ett stenkast från havet. Huset är till salu, dryga 30 miljoner dollar som utgångspris vilket är ungefär 210 miljoner kronor! Jo men visst, gärna, bara jag slipper betala ;)
 
Jag har inte haft tillgång till internet, så hade inte en chans att säga grattis till mina älskade vänner hemma. Johanna och Gabriella är numera 25 år! Yeah ;)
 
På flyget hem hamnade jag jämte en man och han ser mej sitta och läsa en svensk bok. Det visar sig att han är svensk och påväg upp till Vancouver för att titta på OS. HAHA, vad är oddsen liksom? Iaf, nu blir det mer OS-tittande för min del. Sett lite, men på tok för lite!
 

San Diego ar underbart, berattar mer en annan dag :D


San Diego here we come...

Today its raining a lot here i Seattle and I checked the weather-forecast and in San Diego its sun, sun, sun!! :D
 
Sun-tan, yeah! ;)


...

Då har jag ätit upp mej, kanske lite för mkt mat sen jag blev frisk från min magsjuka! Hehe, men passande nog kom min nya löparjacka på posten igår så idag blir det premiär! :D 
 
Jävla backar bara, hela Mercer Island består ju av raviner. Kanske blir gymet ist, ska fundera på detta i några minuter :)
 
Igår var jag och äldsta tösen i ett köpcenter, såklart blev det lite kill-snack! Frågade om hon pussat sin pojkvän -icke! Hon är trots allt 12 år, så en oskyldig puss hade ju inte varit farligt. Berättade för henne att jag inte sett nån snygg kille här i USA, hon ska hålla utkik åt mej och hon sa att han kan dyka upp var som helst. Klok flicka! 
 
När jag, äldsta flickan, hennes mami och papi kollade på en film häromdagen så satt pappan och spolade förbi så fort det blev lite hetare scener :D
 
Barnen undrade häromdagen varför jag och min bror bor själva i Sverige och inte med våra föräldrar, med tanke på att vi inte är gifta eller har barn. Hmm! ;)

100tals tvkanaler!

Jag mår bättre, så nu kan jag se fram emot San Diego :)
 
Fastän de har minst 200 tv-kanaler så är det svårt att hitta nåt bra att kolla på! Dessutom tar det ju tio minuter att bläddra igenom alla kanaler eftersom jag hoppas att det ska vara nåt bättre program på någon annan kanal :D Snart börjar OS, då behöver jag ju inte bekymra mej!
 
Typsikt frågade en pappa mej vid skolan igår om jag ville vara med deras lag och spela fotboll på kvällen. Men med mitt illamående så var jag tvungen att tacka nej. :(
 
Yngsta killen tog på sig ett rött, långt pärlhalsband imorse och skulle ha det till skolan. Jag sa till honom att det där är väl ett tjej-halsband och att han kanske inte ska ha det till skolan! Han tittade på mej och sa att nej, det är inget tjej-halsband, rött är en färg för både tjejer och killar. Haha!
 

Saknar...

Nu kom jag på vad jag saknar!
 
Blåbärssoppa, nyponsoppa, skorpor och all annan mat som är bra att ha tillgänglig vid magsjuka! :(
 
Jag orkar sitta vid datorn och jobba lite men får inte behålla min mat :( Tror jag åt nåt dåligt i söndags, frågan är bara vad så jag kan undvika det framöver!
 
Avslagen cola ska ju vara bra, får väl dricka det då, fastän jag inte gillar cola! Hm, jag vet att jag är i fel land, gillar inte läsk och snabbmat! Hehe.. ;)
 
Bli frisk, bli frisk, bli frisk.. :D

Snack-time!

Detta är killen som äter nyttigast i familjen, inte svårövertalad vad gäller frukt eller grönsaker. Tack och lov att nån är lätt :D Iaf, en sandwich med jordnötssmör och sylt, blåbär och en yoggi! Sen klart det blir lite chips eller liknande efteråt, men de andra flyr allt som är nyttigt!
 
Spelade fotboll med kidsen ute på asfalten innan idag, tro fan jag sparkar rätt i backen och ramlar omkull! Kidsen ställer sig över mej och säger "are you ok?" HAHA, såklart! 
 
De vet ju inte att det är vanligt att jag ramlar då och då på lite olika ställen :D

Om man känner sig sjuk får man äta massa glass va?

Gårdagen var kanon, superbowl-final och i huset jag var var det ungefär 50 personer. Hejade på det laget som vann, faktiskt! :D En av männen i huset berättade för mej och en annan au-pair vad vi behövde veta om regler osv! Great!
 
Dock tror jag att jag åt lite för mkt igår, fy faaan! Vaknade inatt och mådde så illa. Fanns bara en utväg och sen mådde jag bättre och kunde somna om. Nu har jag ätit några liter glass, allt för att känna mej lite bättre! Det hjälpte, hehe.
 
Ser fram emot kommande vecka!
 

Tiden springer iväg...

Lördagen flöt på fint, först alla deras aktiviteter under dagen och sen var vi och badade i poolen på gymet! Jättekul för barnen mindre kul för mej som var en häst i deras ögon. Hmm, bara att bita ihop och hoppas min rygg klarar det!:) Avslutade kvällen med hajar som hajar, grymt skön film! :D
 
Superbowl idag, vilket innebär finalmatchen i amerikanska fotbollsligan. Är tydligen hur stort som helst! Jag ska till några nyfunna vänner och kolla på detta! 
 
Imorgon var det fyra veckor sen jag lämnade Sverige, hjälp vad tiden har sprungit iväg! Fortsätter mitt liv att speeda på så här så är jag ju snart hemma igen. Men.., det vill jag ju inte nu, trivs här! So far so good som jag brukar säga till alla som frågar mej om jag gillar Mercer Island och kringområdet! Hehe..
 
Saknaden av fotbollen börjar smyga sig på, äntligen! Så om ett år kanske jag är riktigt motiverad för att spela hemma igen! Både jag och familjen håller öron och ögon öppna för att jag så småningom spela med nåt lag här! 

Körkortet är klappat och klart!

Uppkörning klart., så underbart att slippa tänka på körkortet mer! Inte det att det tyngt mej, men det tar så mkt av min dyrbara tid. Började uppkörningen med att göra fel på hur man ska signalera med armen om ens blinkers inte fungerar. HAHA, ooops, fick kolla på pappret och försöka igen :) Lite kul är det att man kör själv på väg till sin uppkörning, hehe!
 
Jag har GPS här, det är jättebra men ibland driver den mej till vansinne och är jag ensam i bilen svär jag högt! ;) När det är för många vägar som korsar varann, tunnlar eller broar över andra vägar så vet den inte vart jag är och lurar bort mej totalt! Lyckligtvis så använder jag den mer sällan då jag lärt mej att hitta till det mesta. Yeah, stor applåd till mej! ;)
 
Ser fram emot en myshelg med god mat, vänner och så lite jobb klart! 
 
Den i syskonskaran som uppför sig bäst under lördag dag får välja film på kvällen! Funkade förra lördagen för de va så snälla och söta så. Hoppas på samma effekt imorgon :D
 
Om en vecka är jag i San Diego!!!

Gymet funkar ;)

Det är inte jättesvårt att motivera sig för att åka till gymet. Fräscht och väldigt härlig utsikt! :D
 
 
När sommaren närmar sig ska jag bada i Lake Washington, men det är fortfarande liiite för kallt för att jag ska få för mej nåt så dumt!

Rött kan betyda grönt till höger!

Det bästa med att köra bil här måste vara att man får svänga höger fastän det är rött ljus! 
 
Den yngsta killen sa idag när jag körde och vi stod vid rött ljus att han skulle elda upp alla bilar förutom hans familjs och vänners bilar. Då skulle det va lättare att komma fram! Klokt, men vet inte riktigt om de tankarna är så bra. Hehe! Annars brukar vi fantisera om att vi kan flyga förbi alla eller hoppa över bilarna. ;)
 
Jag läser Pippi Långstrump för dom, och försöker få dom att tro att jag är världens starkaste tjej. Det går inte riktigt hem, men under hypnos kanske det kan gå! 
 
Några målare var här och målade om vardagsrummet för ett tag sen, och de två yngsta tror fortfarande att det är jag som har gjort det och är mäkta imponerade av hur bra det är gjort! Hehe..
 
Snart ska alla-hjärtans-dag-korten skickas till släktingarna och det va så himla roligt och gulligt när yngsta killen Cooper skrev hälsningar på sina kort; "I love Cooper". HAHA.. ;)
 

Nya skor och stövlar...

Yeah, ett par gummistövlar och två par converseskor rikare, lite fattigare vad gäller pengar men skit i det ;)
 
Jag var nog deras jobbigast kund på nordstrom idag, först stod jag med fyra par gummistövlar framför mej i ungefär en kvart och kunde inte bestämma mej., till slut köpte jag de svarta... MEN, gick tillbaka efter fem minuter och bad de kolla om de kunde beställa de mörkgrå fast sen bytte jag till de silvriga istället ;) han önskade mej en trevlig dag när jag gick därifrån! Måste ha varit av gammal vana, för innerst inne hoppades han nog att jag skulle bli överkörd av en bil ute på parkeringen :D
 
Knallrosa och lilaglittriga converse.., härligt komplement till mina vita, svarta och gråa kläder! ;)
 
Det regnar idag, så passande! 

Uppskrivning - check!

Två och en halv timmes väntan för ett test som tog cirkus tio minuter. Klarade min uppskrivning idag, yeah! Ett fel på 21 frågor, egentligen är det 25 frågor men eftersom man endast behöver 20 rätt så räckte det! :D
 
Min planering för dagen sprack såklart på grund av det! Hmm, jävla skit! 
 
Får träna och köpa gummistövlar imorgon istället. Vet egentligen inte vad jag ska ha gummistövlarna till, för det är sol i stort sett varje dag och det har knappt regnat under de dryga två veckorna jag varit här... men, de som bor här säger att det kan vara så ibland och att jag ska vänta och se! Hihi..
 
 
 

Min lediga dag är över :/

Min lediga dag är över, och kommande vecka blir en lååång vecka! Mitt schema är späckat eftersom far i huset reser med jobbet i veckan! Så privatchaufför josy får en del att göra kommande kvällar :D 
 
Traskade runt i ett stort köpcenter idag, i flera timmar! Köpte inte så mkt, men en jättefin vårjacka, ett par skor, en klänning, leggings och så träningskläder förstås! Jag lär ha varenda färg på shorts när detta året är slut. Jag bor i mina rosa...

 
Provade ett par gummistövlar idag, jag bor ju trots allt i Seattle! Men kan inte bestämma mej, tror jag vill ha gråa, dock funderat på rosa, svarta och gröna! Men med tanke på att jag aldrig har beslutsångest så blir detta en lätt match :) 
 
Avslutade såklart kvällen på gymet., va nära att skita i det. Men insåg då att jag har varit tröttare i mitt liv och ändå åkt och tränat! Är så lugnt och fridfullt där, inte så många att störa sig på, ingen som tar mina maskiner osv... HEHE, sen så kan ju gym va roligt för att man vill kolla på allt folk, men då krävs faktiskt att de ska vara lite fina. Ögongodiset är svårt att hitta, så jag lägger det åt sidan för ett tag ;)

RSS 2.0