HALLOWEEN-PARAD

Anledningen till varför man älskar hösten här i Seattle: VACKERT!
.
Haunting forrest senare. Halloween-fest ikväll. Trick or treat imorgon. Jag funderar starkt på att ha olika outfits till detta. Jag önskar jag kunde ha några till för jag har hittat så många roliga! Igår hade de parad på skolan där alla kids får visa upp sig och sina kostymer.
.
Min alldeles egna Pippi Långstrump!
.
Söta kids!
.
Issa, en av flera svenskar på ön.
.
Nu drar vi till IKEA. Det närmsta landet lagom vi kan komma! Hejs!

"DID U PUT POISON IN MY FOOD"

Min 7åriga flicka när hon ringde mej igår; "Josy, did u put poison in my food!?"
.
Eeh! HAHA. Flicka lilla gillar INTE sallad. Jag hade gömt lite nyttigheter i hennes mat och det smakade därefter. :D
.
Halloween i helgen. Min kostym är inhandlad, fast jag hade hellre gjort den själv. Men utan symaskin - orka!! Många gissar att jag ska vara katt, djävul, häxa och allt sånt som jag redan är. Hm, ska man inte klä ut sig på halloween!?

TID ÄR PENGAR!

Nyårslöftena för 2011 är satta. Eller inte alla, men några.
.
Inget godis. Inga chips. Inga kakor. Ingen glass. Inga tårtor. Inga pajer. Inget sött, hehe. Men om det är kalas får man äta vad som bjuds. Tur att jag inte går på kalas så ofta :D
.
Mitt nyårslöfte för i år var att inte ha några. Dvs börja äta godis, chips och kakor igen. Ooops! Man kan säga att det har jag hållit hittills.
.
Torsdag innebär pannkakslunch. Fick bli hos mej igen. Var tvungen att sitta hemma och vänta på snickarna som skulle komma klockan 11. Klockan två ringer de på dörren. Han ursäktar sig med att de skulle komma nångång mellan 11 och 12 och trodde inte att jag satt och väntade. Eeeh, HAHA! Tid är pengar skulle jag svarat va!?

SPEEDAR PÅ MEN FUSKAR INTE!

SUCK! Det gick inte så bra som jag hade hoppats på hos tatueraren. Han och jag tyckte inte riktigt lika. Han verkade inte förstå vad jag menade. Jag blir så trött. Varför är det alltid så, jag förklarar och förklarar men de lyssnar bara med ena örat!? Det händer här, det händer där, det händer hela tiden och överallt. Så med tanke på att det är min kropp och min tatuering så väntar jag tills jag hittar nån som vill och förstår hur jag menar! :) Den väntan kan bli en hel evighet!! :D
.
Jag gör sällan saker långsamt och väldigt noggrant. Jag speedar på men fuskar inte. Min pump-katt tog en halvtimme och göra. De andra lade ner timmar på sina pumpor. Jag orkade inte stanna och vänta på slutresultatet. Men så här vackert blev det. Älskar myshetsfaktorn som hösten bjuder på!

VÄLKOMMEN TILL PUMPAVERKSTADEN! :D

.
Min!!!

MYSSÖNDAG.

Mys på hög nivå.
.
Tvillingar! Det vill jag med ha :D
.
Jolene är au-pair i en familj med fem barn. Mamman är dock hemma på dagarna så det underlättar. Den fyraåriga tösen har downs syndrome. Underbar är förnamnet på henne. Imorse kom hon in i Jolenes rum och ville att jag skulle hjälpa henne att klä på henne.
.
Tänkte att är man fyra kan man väl ha blöja på sig och hon verkade tycka likadant. När mamman kommer in så skrattar hon gott åt mej. Kiana använder inte blöja och den hon hade på sig var hennes simblöja. HEHE! Ooops. :D
.
Njuter av min myssöndag efter en natt med fruktansvärt ont i ryggen och illamående! :(

HÖSTEN ÄR HÄR!

Det regnar. Så mysigt! Återkommer om jag inte tycker det är lika mysigt när jag stått utomhus i en timme och kollat på knattefotboll!
.
På måndag ska jag till tatueringsstudion igen och prata med tatueraren. Jag är nervös men spänd av förväntan.
.
Jag är sjukt festsugen men jag vill inte gå ut här i Seattle. Jag sparar mej nån vecka till, sen ytterligare nån vecka och sen aldrig mer :D
.
Istället för fest ska jag till ett pumpafält och hitta den perfekta pumpan till mej. Jag ska göra min riktigt fin!

TATUERINGS-STUDIO IMORGON!

Det blir ingen tatuering imorgon men kanske snart, kanske om nån månad, kanske om ett halvår. Det är ingen liten prick jag funderar på. Det är coolare än så. Jag har funderat länge, men många gånger intalat mej själv att det inte är jag. WTF!? Inte jag? Om det är nåt jag vill ha och tycker är snyggt så är det ju jag. Skärpning på mej själv! Jag längtar redan tills imorgon. Andrea och jag ska dit och kolla och drömma om kroppen full :D
.
Hundjävel! Det är som att det slår slint i huvudet på honom. Från att ena sekunden vara en söt och sprallig lurv blir han en galen och hatisk idiot nästa. När detta händer är jag som en liten vante som flyger bland höstlöven. Igår stod jag i skogen och bara skrek. Hjälpte det? Nej, istället blev jag nästan av med min arm. AJ! Jag klarar det inte mer, mitt tålamod är borta och nu blir det inga mer långpromenader för honom!
.
.
Det har blivit mycket glass det sista. Hrm! Fråga mej gärna varför. Bläää!
.
Varje dag läser jag om mord, våldtäkter och andra hemskheter som händer i Sverige! Ska man vara rädd för att åka hem!? Jag som vill hem!
.
Jag vet att det är många blivande au-pairer som läser min blogg. Jag vet att ni har tusen frågor, och jag svarar mer än gärna på dom. Min mejladress är; [email protected]

JAG TAR ALDRIG KORT!

Mitt intresse for att ta kort ar langt ner pa min favoritlista. Tur att man umgas med folk som gillar att ta kort :D
.
Miss Denice bloggar om sitt (och aven mitt) liv har borta.


TANKAR.

Att lägga pussel är så avslappnande och mysigt. Det är en riktig höstsysselsättning! Jag har hittat en app till min iPad så nu kan jag pussla i sängen, i bilen, utomhus, ja överallt. Lycka! :D Mina vänner säger att när jag blir gammal kommer jag sitta omringad av alla mina fina katter och lägga pussel efter pussel. Låter det tråkigt? För mej låter det alldeles, alldeles underbart! HEHE! Det bor nog en liten gumma inom mej, för jag gillar att sy och sticka också!
.
Om tre månader är jag tillbaka vid skolbänken. Jag fortsätter då min utbildning som Textilingenjör i Borås. Att man kan längta så mkt efter att plugga.
.
Såg Jackass 3 på bio häromdagen. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Det är bevisat. Jag skrattade så mkt!!!
.
Blodpudding och leverpastej är / var mina favoriter. Jag har inte ätit kött på flera månader och vet inte om eller när jag kommer äta det igen. Anledningen till att jag just nu inte äter kött är för att jag tänker på vad det är. Min förklaring till barnen är att jag inte vill äta nåt jag inte kan ta livet av. En fisk kan jag avliva, men en gris, ko eller kyckling skulle jag aldrig kunna ha ihjäl och sen äta upp. Så frågan är om jag kommer äta mina favoriter när jag är tillbaka i Sverige.
.
Förra veckan såg jag fram emot min marathon. Denna veckan likaså. Yeah! Det enda som är kvar inför förberedelserna är en snygg löpartröja, och eventuellt lite mer löpning :D

TIDEN GÅR FORT...

Det börjar kännas att tiden här borta går in på sista femtedelen. Jag har fått papprena om min hemresa till Sverige. Min familj har skaffat en nanny som ska börja jobba för dom den dagen jag slutar.
.
Halloween, Portland, Thanksgiving, marathon, Vegas, Julafton och Nyårsafton är vad som händer de kommande två och en halv månaderna. 
.
Sen blir det reunion i Florida med mina bästa, älskade, underbara, saknade vänner - AWESOME!!!

HOPPELIHOPP!

Jävlar vad kul jag hade igår. Vi var på skyhigh jump och hoppade på massa trampoliner och spelade Dodgeball (=spökboll). Jag var skeptisk i början för jag trodde jag skulle slå mej men oj vad jag hoppade när jag märkte att jag inte gjorde det. Upp på väggarna och fram och tillbaka. Vågade dock inte göra några volter, men det kommer nog nästa vecka! :D För vi fick mersmak!
(Bild lånad från sister from another mister)
.
Kollade Paranormal Activity ikväll. Jag tycker inte den va så äcklig, men sen somnade jag när det var en kvart kvar. För mej är tv och film sömnmedel. HEHE!

KLIPP KLIPP!

Jag älskar att klippa. Varenda plagg jag blir trött på klipper jag "sönder". Då och då resulterar det i nåt finare, men ibland hamnar det i soporna. Det är lite tråkigt att jag inte har min symaskin här, för då hade jag nog pysslat mer!
.
Idag klippte jag mitt hår. Är så trött på att gå till en frisör och betala 50 dollar (350 kronor) och komma därifrån och hon/han har inte gjort det alls så som jag vill ha det. Jag skulle bara klippa topparna och tunna ut det lite så tänkte; jag kan själv!
.
Kanske blev lite mer än planerat och jadå jag använde den gula hederliga papperssaxen. HAHA!
.
Alltid när jag planerar min framtid och kommer fram till nåt kul och bra så har jag svårt att sova. Inatt somnade jag inte förrän tre. Så då förstår ni hur glad den gjorde mej!

ME, MYSELF AND I.

Stil, hårfärg och jag har förändrats de senaste åren.
.
Allt jag har gjort i mitt liv har gjort mej till den personen jag är idag. Tänk på det mina vänner! Ångra saker tar bara energi från den energin man kan ödsla på roligare saker. ;)
.
Snart är det Halloween. Det märks här borta, det öppnas butiker med bara Halloween-saker! Jag provade en kostym idag som jag tror jag ska köra på. Det är inte lika sött som för två år sedan, men den är rolig och det är så jag vill ha det i mitt liv. Sexig sjuksköterska och liknande går bort, det är inte jag! :D
.
Mimmi Pigg för två år sedan!

PIPPI LÅNGSTRUMP!

Då var man kändis på ön, för det är man väl om man får skriva autografer? :) Jag hade totalt glömt bort att jag skulle befinna mej på teatern idag klockan åtta. De ringde min h-mom och frågade vart jag var. Ooops! Ni läste rätt om teatern, jag hjälper nämligen till med pjäsen Pippi Långstrump! De ska sjunga några sånger på svenska och säga några svenska ord.
.
Jag är kär, eller jag vill ha en sån kille som i filmen Life As We Know It. Har han inte allt? ;)
.
Jag var uppe klockan fem i söndags morse för att lyssna på Dalsjöfors match på radion. De vann och är nu klara för Allsvenskan för första gången någonsin! Lycka är bara förnamnet! STORT GRATTIS TILL ALLA INBLANDADE I DALSJÖFORS!!! Jag hade så gärna velat vara hemma och fira, men jag får ta mej en drink här nästa gång jag är ute och låtsas att jag skålar med er alla!
.
Jag har börjat kolla på Grey´s Anatomy från säsong ett. Serien "utspelar" sig i Seattle. När de visar nåt från staden så sitter jag och säger; där har jag varit. :D Undrar hur det kommer att kännas att se Seattle när man är tillbaka i Sverige. Saknad eller ej. Hmm!

"SOM ETT GIFT GAMMALT PAR!"

Ikväll har vi haft svensk afton.
.
Förrätt; knäckebröd med sill och en droppe snaps.
Varmrätt; torsk med äggsås och vin.
Efterrätt; kladdkaka med grädde och hallon.
.
Film; snabba cash.
.
Sofies kommentar under matlagningen till mej och Denice; "ni är som ett gift gammalt par!" HAHAHA! Ooops.

CRUELLA DE VIL!

Jag har blivit så ledsen och irriterad var gång jag sett skorna i skyltfönstret, bara för att de inte varit mina! Äntligen är de mina. Dessutom fann jag en klänning så nu är outfiten för Vegas klar. HAHA! Jag åker dit om sju och en halv vecka! :D

.
Halloween-kostymen är kanske också klar!?
.
Såg Wallstreet - money never sleeps igår. Sämsta filmen jag sett på länge. Jag somnade!
.
Imorgon spelar Dalsjöfors en väldigt viktig match, vinner de så är det allsvenskan. Jag är nervös som tusan! Hoppas, hoppas, hoppas de vinner!!!

VACKER MED OCH UTAN SPACKEL!

Jag kommer inte ens ihåg när jag sist plattade mitt hår och hade mascara på mej. Fy skäms på mej själv! Måste börja göra det oftare, för även om jag är vacker utan spackel så är jag vacker med också! ;)

.
Vet ännu inte vad som händer ikväll men nåt glas vin ska jag iallafall dricka!

BILLIGT I USA!

800 kronor för en höst/ vinterjacka, ett par jeans och ett linne. Vad tycks?
.
När jag shoppar här längtar jag aldrig hem. Istället får jag typ panik av tanken att inte ha forever21, american apparel (jag bor inte i Sthlm) och alla de andra härliga butikerna runt hörnet. Inte för att det är mycket snyggare kläder och skor utan på grund av priset.
.
Kolla mitt blonda hår. Jag älskar det!
.
Imorgon ska jag göra mina naglar. Också det är mycket billigare här. Det ska förhoppningsvis hjälpa mej att sluta bita på naglarna. Ooops. Det är nog mitt enda riktiga beroende.

TANDLÖS TROLLUNGE!

Jag har inte svårt för blod; vampyrer har ju inte det, hehe! Men jag avskyr när någon slår sig så det blöder från munnen. Tyvärr fick jag beskåda det idag, och jag har haft kalla kårar genom kroppen hela dagen. Lillkillen åkte med sin sparkcykel ner för en av alla tusen branta backar här på ön. Hej hopp så flög han rätt i asfalten. AJ!
.
Detta är ingen fin bild på mej, men jag tycker den är rätt kul. Här är anledningen till varför jag inte gillar när folk slår sig i ansiktet. (Bilden är tagen för sex år sedan!)
.
Las Vegas here I come. Den 3e till 5e December befinner jag mej i världens bästa partystad (!?) Flyg tur och retur och hotell mitt på partygatan för 2400 kronor är jag väldigt nöjd med! :D

REGLER ÄR TILL FÖR ATT FÖLJAS!

Förlorat är förlorat. Nej är nej. Ja är ja. Kanske är kanske. Det är mina (nya) regler. Jag har tydligen varit för snäll (!?) mina första månader. Jag som tycker jag har varit stenhård från början har tydligen inte varit hård nog. Döm om min förvåning när det faktiskt fungerar bra. Lite skrik och gråt men regler är till för att följas, inte sant?
.
Jag jobbar ofta sex dagar i veckan. Min lediga dag känner jag mej stressad till att hitta på något. Hade jag varit "hemma" hade jag vigt lediga dagar åt INGENTING då och då men inte här! Så jag är strålande glad över att kommande ledighet startar redan på torsdag eftermiddag och sträcker sig till måndag morgon. Jag har INGENTING planerat och jag är så nöjd över det. INGENTING låter tråkigt, men jag ska göra massor. Bara inget planerat ännu. Impuls är bäst!

"YOUR STYLE IS AWESOME"

Äntligen sett snabba cash! Jag måste se den igen, inte för att den var skitbra utan för att jag mest låg och tänkte på boken. Det var den enda boken jag läste förra året, så inte konstigt att den satte sig på näthinnan. Årets bok blev Andreas Carlssons självbiografi. Undra vilken som blir nästa års bok! :D
.
Söndagar är min klä-upp-mej-dag. Då älskar jag att ha på mej kjol, högklackat och göra mej iordning. Tyvärr gör jag det för sällan här borta! :(
.
Jag får ofta komplimanger av random people för mina kläder och min stil! "I love your jacket" "Really nice skirt" "Your style is awesome" Man tackar! Det stärker när man själv känner sig tjock och oattraktiv!! Nejdå, mitt självförtroende är det inget fel på, det är det sista som lämnar mej! :D
.
Annars ser jag ofta ut så här på veckorna.

JÄTTEBABY!

Jag vet inte om jag vill kalla det hemlängtan men idag hade jag velat vara hemma! Jag hade velat se Dfors krossa Falköping! Jag hade velat gå ut och festa med vänner och bekanta efter en underbar förfest med massa vin. Istället tröstäter jag glass i stora lass och väntar på att jag ska sluta jobba så jag kan hoppa i min nya one-piece-pyjamas som ser ut som en pingvin! Tänkte köpt en ljusblå eller en rosa one-piece först men såg då ut som en jättebaby :) Appropå baby så bytte jag blöja på en lien pys för första gången i mitt liv igår. Hehe! Och så sa jag för första gången att det verkar rätt mysigt med ett eget barn. Min kompis svarade att det säger du nu ja, för hon sover. Haha! Hon kan som många andra inte se mej ha egna barn. Vem vet, den som lever får se!
.
Den är som ett tält på mej. Fanns inte mindre än storlek XL :D
.
Söta tassar!

RSS 2.0