LÅNGBEN!

Jag kollade i en födelsedagsbok häromdagen och enligt den är jag Janne Långben!
.
Han tar inte sig själv på för stort allvar och är oftast glad, bland annat! :D
.
Sen vet jag inte om det är skrämmande eller inte att jag förut sagt att Denice är Klarabella i mina ögon. De är ju för fan ihop. HAHA! Måste varit mitt undermedveta som talat!

"THREE MONTHS LEFT"

Månad ett - fyra gick så otroligt fort. Jag hade så mycket nya intryck och allt var så kul för att det var nytt.
.
Månad fem - åtta var en transportsträcka. Jag behövde ha grejer för mej hela tiden så att jag inte blev uttråkad.
.
Månad nio - tolv är när den riktiga nedräkningen börjar. "Three months left" hör jag mej själv säga rätt ofta just nu. Jag gör det med glädje men jag vill inte hem NU, jag vill hem i Januari.
.
Jag har levt i en berg- och dalbana ända sedan jag kom hit. Ena dagen är allt tipptopp medans nästa dag kan allt det vara som bortblåst och man är fruktansvärt trött på allt. Nu har det äntligen planats ut och tacka fan för det. :D

EN ELDSPRUTANDE DRAKE!

Idol, ensam mami söker, lite sällskap, starke man, kungarna av Tylösand och snart börjar paradise hotel. Jag har fullt upp här på andra sidan jordklotet. Det är några fler på spanskan nu än det var i somras men inte tillräckligt för att jag ska kunna gömma mej. Jag tog med mej mina dagböcker idag. Alltid kul att läsa hur dum man va förut! Tyvärr tyckte inte min lärare det va lika kul. "pay attention!" :D Såg The town häromdagen, bästa filmen jag sett på länge! Mina kids kan konsten att driva mej till vansinne och idag var en sån dag :/ Det är som att de väcker en eldsprutande drake. Förhoppningsvis har draken dött tills imorgon! Halloween-kostym!? Ett av kidsen tycker jag ska vara djävulen. Haha! Jag tycker de är söta så kanske. Jag är lite sugen på att vara häxa! Annars sa en kompis att jag inte behöver klä ut mej. :D

SAKNAR MINA PÄLSEPOJKAR MEST!

Då var mami och papi på svensk mark. Tänk om det ändå vore jag som åkte och hämtade mina pälsepojkar på kattpensionatet imorgon. De är själarna jag saknar mest, alla andra kan jag skypa med! Sen saknar jag svensk mat, svenska förfester och utelivet!
.
Min höst blir roligare här än hemma. Dock ser det ut som att min Vegas-resa blir framflyttad några veckor med tanke på prisskillnaden, men åka ska jag. Can´t wait!
.
Inatt sov jag som en prinsessa. Min säng är tusen gången skönare än bäddsoffan!
.

SISTA DAGEN!

Jag är så nöjd över min IPad! Tyvärr (!?) har spelet crazy birds blivit något av ett beroende. HEHE!
.
Igår tittade jag på svenska idol på datorn och pysslade med mail, facebook och spelade spel på IPaden :)
.
Idag är sista dagen med päronen. Det har varit två helt underbara veckor, men nu ser jag fram emot att få flytta tillbaka in i mitt rum. Sova i min säng och bara få vara för mej själv. Min egentid har lyst med sin frånvaro det senaste och den tiden är den jag älskar mest!
.

STANNA KVAR ELLER FLYGA HEMÅT!?

Jag håller just nu på att packa. Nej, det är inte jag som ska åka hem. Det är däremot mkt av mina kläder och skor som lämnar Amerikatt för denna gången.
.
Jag vill helst av allt ha allt kvar här, men det är bara till att bita i det sura äpplet och ha ett mindre utbud vad gäller kläder och skor den närmsta tiden.
.
Det inbjuder dock till mer shopping. :D Vad sägs om dessa nyinköpta? Jag valde att inte köpa dom en dag, nästa dag var de försvunna både i butik och på nätet. Men i Portland stod de där och tittade på mej och jag blev så glad! 14 cm klackar är lagom! Hihi.
.
Jag älskar Stella McCartneys kläder. Jag kollar ofta in hennes kollektion för adidas men känner att det svider så i plånboken. Snacka om ytterligare lycka när jag i Portland fann en stella-hoodie för ynka 22 dollar. Den hade kostat 120 dollar. 700 kronors rabatt - Ja tack!!!

CHECK, CHECK, CHECK!

Sista dagen i San Fransisco.
.
Vi åkte kabelspårvagn och jag insåg snabbt att i min familj är den största glädjen skadeglädjen. Oj, vad rått det låter. Men så här gick det till. Vi satt och myste av stunden och det var en gammal tant som vill kliva av, men han som körde hörde henne inte så han stannade inte. Hon bestämmer sig då för att hoppa av i farten i en nerförsbacke. HAHA! Hon ramlade pladask! :D
.
Lombard street. Kallas även för världens krokigaste gata.
.
Tog en tur ut till fängelseön Alcatraz.
.
Turistaktivitet?
.
Man fick hörlurar och en "bandspelare" och följde på så sätt sin egen guide. Ville man kunde man pausa en stund och kolla lite extra. Väldigt bra!
.
Mysigt!?
.
De bodde ute på ön och såg staden varje dag så de skulle påminnas om hur bra de kunde ha det.
.
Alcatraz var väldigt intressant och jag skulle kunna berätta så mkt mer, men fråga om ni vill veta istället!
.
Efter SF stoppade vi i Portland för att shoppa. Man betalar ingen skatt när man handlar i delstaten Oregon, så allt är 8% billigare än det är i övriga USA. Vi fick med oss en hel del därifrån!
.
Färdvägen längs med USAs västkust!
.
Tittar man på världskartan så har vi kört hela Sverige från söder till norr och så tillbaka igen. Roadtripen var minst 400 svenska mil. :D
.
Den här resan har resulterat i många avcheckningar på listan. Förutom alla sevärdheter, städer och platser så har även riktig amerikansk roadtrip checkats av. :D

IPAD!!!

Hemma igen. Det har varit en alldeles underbar semester! Men utvilad är jag då inte. Ooops! Bilder och text om de sista dagarna kommer snaaaaaaart...
.
Förresten har jag köpt mej en till kompis. Jag och mitt vita äpple behövde utökning i familjen, så välkommen säger jag till min splitter nya IPad :D

JAG ÄLSKAR SAN FRANSISCO!

I San Fransisco har de världens största Chinatown. (Red anm, utanför Kina)
.
Sjölejon verkar inte lida av klaustrofobi eller bacillskräck!
.
Vi hyrde cyklar och cyklade över Golden Gate-bron.
.
Jag övergav mitt resesällskap för ett tag och utforskade lite på egen hand. Jag cyklade mycket uppför för att komma till denna plats, men det var det värt. Vilken utsikt!
.
Jag begav mej ut på en shoppingtur. Ett par byxor rikare. Yeah! :D Sen mötte jag upp för middag vid Fishermans Wharf. Mmm, skaldjur är gott!!!
.
Imorgon ska vi till Alcatraz! Det var tydligen omöjligt att rymma från det fängelset. Lär ju inte vara lättare nu, men jag hoppas jag ska slippa bli kvar.
.
San Fransisco är en stad jag skulle vilja bo i. Den verkar ha allt som jag söker!

SF KÄNNS SOM KÄRLEK.

Highway 1 var en upplevelse. Rekommenderas starkt om man ska ta bilen från LA till SF.

.
Jag är i SF nu och jag har en känsla inom mej som känns som kärlek. Det innebär att det kommer bli jobbigt att lämna staden. Oavsett vilket ska jag njuta av att jag är här!!
.
SF är backe upp och backe ner. Det passar mej perfekt. Vet inte om de äldre själarna är lika nöjda men enligt mej ska man inte sitta still när man är på storstadssemester så det är bara till att traska på! Hehe.

TURIST - JAVISST!

Vi hyrde cyklar och cyklade strandpromenaden i Santa Monica och Venice Beach. Tyvärr var vi där tidigt och då är ju hela LA dimmigt på grund av alla jävla avgaser.
.
Santa Monica pir.
.
Venice Beach.
.
Strandjogging är tröttsamt, men ack så skönt det var efteråt!
.
Rodeo drive, shoppinggatan som är mest känd från Pretty Woman.
.
.
Turist - javisst. Vi tog en sån tur som tog oss runt till alla möjliga hus och platser i Hollywood, Beverly Hills och Bel Air. Vackert minst sagt!
.
Pretty Woman.
.
Närmre än så här kommer man inte.
.
Pulp Fiction.
.
Skylten :D
.
Nu tar vi Highway 1 upp mot San Fransisco!

HOLLYWOOD!

Nu har vi efter ytterligare sex timmar i bil nått vår sydligaste punkt på denna resan.
.
Under eftermiddagen styrde vi kosan mot Hollywood.
.
Kodak Theatre där bland annat Oscarsgalan hålls.
.
Stjärnor, stjärnor och mera stjärnor!
.
Hollywoodskylten - check!
.
Vi ville få en bättre och närmare bild av bokstäverna så vi gick och gick. I två timmar traskade vi runt. Tyvärr hann det blev mörkt under den tiden så blir till att återvända en gång till. Typiskt :D
.

HÖGA BERG OCH DJUPA DALAR.

Space Needles restaurang fick sig ett besök i onsdags. Värt varenda slant! Man snurrar runt så man får en vy av hela Seattle medans man äter sin mat.
.
Downtown Seattle.
.
Trollunge högt upp i luften.
.
Idag torsdag lämnade vi regniga Seattle för soliga Kalifornien.
.
Jag körde de första sex och sista tre timmarna. Däremellan fick päronen turas om. Sammanlagt tog det oss 16 timmar med några stopp att komma till Sacramento där vi spenderar natten. Imorgon åker vi vidare till Los Angeles.
.
Oregon var vackrare än jag trodde! Höga berg och djupa dalar blandat med mkt träd. Så sammanfattar jag den staten.
.
I Kalifornien blev det in-n-out burger. Ni som sagt att det är bra hade så rätt!
.
Jag är så fruktansvärt trött, men finner ingen ro till att sova. Jag borde sova så att jag är pigg imorgon. En trött Josy är ingen bra Josy. Borde inte mina föräldrar veta det? Istället för att låta mej vara när jag blir irriterad börjar de argumentera och prata om mitt beteende. Åååh, vad det stjälper istället för hjälper. :D Natti!
.

I LOVE YOUR SHOES!

Det är helt sjukt när det gäller mina skor. Folk stannar mej lite överallt för att säga hur fina de är. Idag till exempel; en tjej vevar ner rutan på en parkering och ropar ut "I love your shoes!" HAHA, jag och Denice tittade på varann och skrattade väldigt mkt! Minst 25 pers nu ju.
.
Vi åker om några timmar och jag ska sova, packa och kolla på en massa tv-program. Jag tror jag behöver en Ipad så jag kan kolla på tv med den och pyssla med annat på denna datorn :D
.
Bilder från dagens besök uppe i Space needle kommer så småningom. Nu, packi och natti!

JAG OCH MIN PÄRLA.

Papi tycker att jag är bra på att hitta överallt. Jag har bott här i över åtta månader och jag och min pärla har kört otaliga mil så det förklarar ju min kännedom om staden.
.
Idag blev det sushi på räls till lunch.
.
Bussarna ser ut precis som i Forrest Gump; en favoritfilm som jag sett minst 50 gånger.
.
Mami och papi har fattat grejen med Starbucks. Till skillnad från sin dotter (ME) så kanske de har blivit lite beroende.
.
Som kvällsnöje blev det en baseballmatch. Riktigt kul och bra match. Till det serverades pommes, pizza och öl. Så som det ska vara! :D
.
Imorgon är sista dagen innan semester. Jag har inte haft en enda semesterdag på åtta månader. Känns som jag är värd det. Sunny Cali på torsdag morgon. Yeah!

NU ÄR DOM HÄR!!!

Mami, jag och papi framför Seattles skyline.
.
Ljugarbänk?
.
Idag har jag visat mina föräldrar downtown Seattle. Vem älskar inte Public place market?
.
Fiskar som kastas lite hej vilt.
.
Första starbucks.
.
Jag skänker gärna pengar till hemlösa om de har katter jag kan leka med. Jag gav ägaren en dollar och sen satte jag mej och klappade katterna en stund. Förena nytta med nöje!? :D
.
Lunch på Cheescake factory. Konstigt nog var vi inte så hungriga på kvällen så blev "bara" en glass på Coldstone.
.
Tvättbjörnarna är rätt skygga. Dock inte den här. :(

11 SEPTEMBER

Jag glömmer aldrig den dagen för nio år sedan. Jag kom hem från skolan, blandade min oboy och gjorde mina mackor, satte på tvn och slog mej ner vid bordet för att äta. Efter ett tag blev jag väldigt irriterad. Satt och stirrade på tvn och undrade varför de visade samma filmsnutt tiotals gånger!??
.
Får man skämta om allt!? Iaf, jag och Denice hade tyckt det varit kul att låtsas som 11 september är en helgdag som Halloween typ och fråga nån Amerikan hur de firar denna dagen. Men med tanke på att JAG (och även Denice) har respekt för andra människor så fick det förbli en (kul) tanke.
.
Om några timmar hämtar jag upp päronen på flygplatsen. Jag ser fram emot det med gjädje. Jag behöver dom här just nu. Jag vill träffa dom så mkt så jag har knappt tänkt på hur det kommer att kännas att se dom stega ut från terminalen.
.
"Firar" åtta månader i landet där lagom inte existerar idag.

HUMOR PÅ HÖG NIVÅ!

Jag vet inte hur många gånger jag sett detta. Jag skrattar lika mycket varje gång! :D

SVENSKA TV-PROGRAM.

Fastän jag befinner mej utomlands så kollar jag en del tv-program från Sverige.
.
Kungarna av Tylösand; HJÄLP! Jag undrar om pojkarna och flickorna tänkte mer än en gång innan de ställde upp. Oavsett så ska jag fortsätta kolla bara för att. HAHA!
.
Idol; Jag älskar juryn, framförallt Anders Bagge. Så jävla rolig han är. Ska bli spännande att se om det kommer finnas några stjärnor.
.
Lite sällskap; Jag skrattade mkt åt det. Lite tragiskt men jag hoppas de finner kärlek till slut. ;)

LÄNGTAR SÅ...

Fyra dagar kvar tills jag hämtar mor och far på flygplatsen.
Åtta dagar kvar tills vi åker till Kalifornien.
.
Jag längtar så sjukt mkt just nu!
.
Idag ska jag rösta och sen ska jag göra mitt hår. Stressig dag. :D

FRAMTIDEN.

Mina framtidsplaner har ändrat sig tusen gånger sen jag kom hit. Just nu har jag sorterat bort några stycken men det är fortfarande lite kluvet. :D
.
Helgen har gått i shoppingens tecken. Ooops!
.
Annars har jag spenderat dagen med småkids. Riktigt små kids. Oj, tänker ni. Ja, det gör jag med men oj vad söta de var!

BÄSTA VÄNNER!

Fan va snygga skor jag har. Jag är inte själv om att tycka det, minst femton personer har stannat mej på stan och sagt hur fina de är och undrat var jag köpt dom. YEAH! (Dom är beige inte gråa som de ser ut på bilden.)
.
Om en vecka kommer mamma och pappa. LÄNGTAR riktigt mkt för första gången! ;)
.
Just nu är mina bästa vänner lite utspridda. Jag har några här, jag har några i Sverige och några på andra ställen i världen men oavsett vart ni befinner er är jag evigt tacksam för allt det stöd ni visat det senaste!!!
.
Om pengar ändå gjorde en evigt lycklig :D

PAUS!

Åtta månader, är det lång eller kort tid!? Jag vet i fan, enda saken jag vet är att jag är i behov av semester. NU!!!!!! Det känns som någon annan styr mej, jag står utanför min kropp och bara tittar på allt som händer. Mina tankar går ungefär så här; eeeh, suck, ååååh, blääää, suck och blääää igen!
.
Jag återkommer den dagen jag är glad igen!

FRIZOON!

Mitt rum är min frizoon. Det är där jag kopplar av och stänger in mej när jag behöver. Men just nu är det inte bara mitt rum utan också Denices. Hon håller på att byta familj och placerar 1/3-del av sin packning här hos mej. Jo man tackar. Ska se vad jag hittar för fint :D
.
Om mindre än två veckor ska jag låna ut mitt rum till far och mor och sen ska vi fara söderut. Det betyder att jag inte kommer sova i min säng på två veckor. Hur ska jag överleva? Tur att jag har min bodypillow. Funderar på hur jag lättast ska få med mej den till Sverige sen. Kan man ha en kudde som är lika stor som en själv som handbagage!?

MAN BLIR SOM MAN UMGÅS!??

Det var jag och en massa gamla tanter på bodypump-passet imorse. Jag sänkte nog medelåldern med minst 30 år. Det är så kul att de har gymkort och tränar hårt! De var väldigt trevliga mot mej så jag kan nog få några vänner där. HAHA! Som om det inte vore nog med ålderdom för idag så hade jag spanska med ett par i 60årsåldern. Vi är bara tre i klassen! :D
.
Om man blir som man umgås så betyder det att jag kommer gå i pension snart. LOVELY!

RSS 2.0